Er zijn honderden soorten kreeften. Variërend van langoesten en rivierkreeftjes tot ‘de stoere jongens’ uit Nova Scotia (Noord-Oost-Canada). Kreeft kan in diepvries (in eigen vocht zg. ‘tubes’) geleverd worden maar vers is veruit het lekkerst. Schmidt heeft wel 40 verschillende ‘homaria’ waarin de levende kreeften in alle soorten en maten zwemmen. Voor veel mensen is een vers gekookte kreeft een ware delicatesse, waarbij de inhoud van de poten het absolute summum is.
Kreeft kan warm (gekookt of gegrilld) of koud (met mayonaise) gegeten worden. Van de onderdelen kan heerlijke soep gemaakt worden. Een fruits de mer-schotel met een koude kreeft is voor de visliefhebber een feest om te zien en te eten. Schmidt heeft directe - dagelijkse - aanvoerlijnen per KLM vanuit Nova Scotia. Ook onze eigen Oosterscheldekreeft is niet te versmaden en ook die wordt dagelijks vers aangevoerd.

Wij kunnen verse kreeften leveren in 4 verschillende gewichten :
350-450 gram
450-550 gram
550-700 gram
zwaarder dan 800 gram