Wij verkopen makreel als :

Makreelfilet Makreel panklaar
Gerookte makreelfilét Gerookte makreel heel


Makreel kunt u grillen of bakken. U kunt makreel ook gerookt kopen. Gerookte makreel is geschikt voor snelle bereidingen. Het hoge vetgehalte van de vis maakt hem goed te combineren met zure middelen, bijvoorbeeld wijn, azijn, mosterd, kruisbessen of mierikswortel. U kunt makreel ook stomen. Makreel kan koud en warm gegeten worden. De vis doet het ook goed als hapje bij de borrel, op een stokbroodje of een toastje. Gerookte makreel kan goed worden gecombineerd met zalm.

De Atlantische makreel of scomber scombrus is een pelagische vissoort. Dit zijn de vissoorten die in de waterkolom leven (in tegenstelling tot vissen die op of in de zeebodem leven) en daar scholen vormen. De makreel is onderdeel van de familie van de makreelachtigen (scombridae) en verwant met de tonijn. Tonijn en tonijnachtigen worden ook wel de groot-pelagische soorten genoemd. Makreel is een klein-pelagische soort, zoals bijvoorbeeld ook haring, sardine en horsmakreel. De makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groen-blauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen. De buik van de makreel is wit. De Atlantische makreel komt voor in de Noord Oost Atlantische Oceaan, van het Iberisch schiereiland via de Noordzee en de Britse eilanden tot aan de wateren rond Noorwegen. Ook langs de oostkust van Noord-Amerika treffen we de soort aan. De makreel voedt zich voornamelijk met plankton, garnalen en kleine pelagische vissen zoals (jonge) haring en zandspiering. Hierdoor is het vetgehalte van de makreel relatief zeer hoog. Dat maakt de makreel de meest omega 3 rijke vissoort van allemaal (bevat bijvoorbeeld twee keer zoveel omega 3 als zalm).