Wij verkopen schol als :

Scholfilét Schol panklaar

Wist u dat Schol het meest wordt aangevoerd in Nederland, en dat de platvis in België de Pladijs heet ? De schol herkent men aan de oranje stippen en is tussen de 25 en 40cm groot. Naast kabeljauw is schol de meest gegeten vis in ons land.
In het najaar is schol het lekkerst en het vetst en daarom beginnen de zogenaamde "scholmaanden” ook half september. Vroeger was schol een goedkope vissoort, maar door de strenge vangstquota is de prijs erg gestegen.

Schol kan op vele manieren bereid worden. Gepaneerd en gefrituurd is hij erg populair bij jong en oud. Hij kan echter ook gegrild, gebakken, gestoofd, gepocheerd, en in de oven bereid worden. Voor een supersnelle bereiding maakt u hem klaar in de magnetron. Door de neutrale smaak van de vis past deze bij aardappelen, alle mogelijke soorten groenten, rijst en pasta. Een schol is ook geschikt voor de barbecue. Gebruikt u hierbij een visklem. Scholfilets kunt u ook vullen en oprollen. De vis leent zich uitstekend om geserveerd te worden, overgoten met een heerlijke saus.