Over de gehele wereld is tonijn een zeer geliefde consumptievis. Tonijn kan op alle manieren worden bereid. Wordt steeds vaker rauw gegeten als Japans hapje sushi of sashimi. Komt veel voor in gematigde tropische wateren. Er wordt vaak op gejaagd met behulp van een vliegtuig of helikopter. De piloot geeft de positie van een school tonijnen per radio door aan de vissers die er met snelle vissersboten achteraan gaan. Tonijn wordt door overbevissing steeds duurder maar wordt de laatste tijd steeds succesvoller gekweekt. Afmeting meestal 1 tot 1,5 meter maar kan wel drie meter lang worden en weegt dan meer dan 500 kilo. Tonijn smaakt naar vlees en heeft ook die kleur; vandaar de bijnaam: tournedos van de zee. Een van de gezondste vissoorten: 20% eiwit.

Tonijn kan worden gegrild of gebakken of in de oven bereid. Japanners eten hem graag rauw in fijne plakjes gesneden. De vis is erg geschikt voor het maken van sushi. Tonijn doet het ook goed op de barbecue. Laat hem niet te lang op het vuur liggen, hij smaakt het beste als hij nog mooi roze van binnen is. Tonijn uit blik is een makkelijke basis voor een frisse salade of als beleg op de boterham. Tonijn uit blik vergt weinig inspanning om er iets lekkers van te maken, het is een ideaal ingrediënt voor de “makkelijke”keuken. Tonijn smaakt goed met pasta, rijst en aardappelen. U kunt met tonijn veel kanten op. Tonijn combineert ook prima met andere vleessoorten zoals kip of ham.

Behalve verse tonijnmoten verkopen wij ook diepgevroren tonijnmoten.