Wij verkopen zeewolf als :

Zeewolffilet Zeewolfmoten

De Zeewolf (ook wel Gobi genoemd) met recht de wolf van de zee wordt genoemd? Deze bijzondere vis beschikt over een ijzersterk gebit met echte ivoren tanden en kiezen en voedt zich met zeeschelpen en schaaldieren, maar ook vissen met stekels zoals de zee egel. De zeewolf is zwartbruin of helgrijs met zwarte stippen en gemiddeld tussen de 60 cm en 150 cm groot. De Zeewolf behoort tot de beenachtige vissen en heeft geen graten maar botten Sommige vissers zeggen dat het gebit zo sterk is dat hij in staat is een bezemsteel door te bijten.

Zeewolf kun je op verschillende manieren bereiden. Je kunt de vis bakken, stomen, (marineren en) bakken, stoven, roken of pocheren. Aan de huidzijde bevindt zich vaak een wit dik vlies. Deze kan niet gegeten worden en moet verwijderd worden. Zeewolffilets smaken het lekkerst als ze worden gebakken. Door de zachte smaak van het visvlees, past zeewolf in veel menu’s. De vis kan worden opgediend met veel uiteenlopende soorten sauzen. In recepten waarin zeewolf wordt aanbevolen, kan de vis eventueel vervangen worden door zeeduivel en zonnevis.