Recept: Pastasalade met Tonijn

Ingredienten :
150-200 g gekleurde farfalle
zout
100-150 g verse tonijn, in reepjes
3 tomaten, in partjes
15 zwarte en 15 groene olijven, uitgelekt
1 el kappertjes, uitgelekt
1 el fijngesneden peterselie
2 el fijngesneden basilicum
75 g veldsla
40 g parmezaanse kaas, in plakjes geschaafd

voor de dressing:
4 el mayonaise
2-3 el yoghurt
1 tl mosterd
1/2 - 1 el fijngesneden gedroogde tomaat
1 el pesto
zout, versgemalen peper

Bereidingswijze :
Kook de farfalle in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Spoel de pasta met koud water af en laat deze goed uitlekken. Roer een dressing van mayonaise, yoghurt, mosted, gedroogde tomaat en pesto en breng deze op smaak met zout en peper. Houd wat tonijn en tomaatpartjes apart voor de garnereing. Meng de farfalle met de rst van de tonijn, tomaten, olijven, kappertjes, peterselie en 1 el basilicum. Schep de veldsla luchtig door de salade. Schep de dressing erdoor. Garneer met de achtergehouden tomaat, tonijn, 1 el basilicum en parmezaanse kaas.

 

Recept: Pastasalade met Tonijn

Ingredienten :
1 kg venkel
1 fijngehakte ui
1 courgette in blokjes
1 blikje tonijn op olie
1 blikje tonijn op water
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 uitgeperste citroen
1 dl appelsap
3 el Parmezaanse kaas

Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de venkel in partjes en kook in water met zout ca. 5 min. Leg de ui, corgette en uitgelekte tonijn in een ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de tomatenblokjes. Leg daarop de venkel en de rest van de tomatenblokjes. Meng het citroensap met het appelsap en schenk dit over de schotel. Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar stoven Verwijder de folie, strooi er de Parmezaanse kaas over en laat nog ca. 10 min. gratineren.

 

Recept: Pastasalade met Tonijn

Ingredienten :
2 vleestomaten, ontveld en in kleine blokjes (zaadjes verwijderen)
olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
1 sjalotje, fijngesnipperd
zout en peper
200 g zeer verse tonijn, in kleine blokjes
sap van 1/2 citroen
1 el kappertjes
kleine courgette, grof geraspt
verse kruiden (bieslook, basilicum, tijm, peterselie), fijngesneden
Ringvorm

Bereidingswijze :
Meng de tomaat met olijfolie, sjalot, 1/3 van de kruiden, zout en peper. Meng de tonijn met wat citroensap, kappertjes, olijfolie, 1/3 van de kruiden, zout en peper. Meng de courgette met wat citroensap, de rest van de kruiden, zout en peper. Leg de ring op een bord en vul met een laagje tomatenmengsel en een laagje tonijn, druk goed aan. Leg hierop losjes de courgette (zoveel mogelijk rechtop als een soort dakje in puntvorm) en haal de ring weg. Herhaal dit bij de andere 3 borden. Meng 4 el olijfolie met 1 el balsamicoazijn en sprenkel dit om de tartaartjes.

Serveer met brood.